Laser therapie en acupunctuur

Moderne therapie d.m.v. pijnloos low-level laser.

Low level lasertherapie is volledig pijnloos, veilig en wetenschappelijk bewezen effectief. Deze behandeling is ook zeer geschikt voor kinderen, diabetici en bij angst voor naalden. Zeer effectief bij sportblessures en alle andere ongemakken van het bewegingsorgaan.

Onze laserspecialist drs. H de Jong is aangesloten bij de ISLA (international society for medical laser aplications), volgt hier regelmatig seminars en wordt constant op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van het gebruik van laser.
 

Wij beschikken over 20 soorten verschillende laserapparaten die wij inzetten bij o.a.:

• Huidproblemen
• Spierletsel
• Pijnen
• Ontstekeingen
• Afvallen
• Pijnloze acupunctuur
• Stoppen met roken
• Haaruitval

Om een zo goed mogelijk resultaat te behalen wordt bekeken welke laser ingezet moet worden, door deze combinatie van verschillende lasers kunnen wij de behandeling zo goed mogelijk laten verlopen.

Traditionele acupunctuur

De Chinezen passen deze methode al heel lang toe, in de westerse landen is het steeds meer in opkomst, Het behoort tot de alternatieve geneeswijze. Het idee erachter is het terug brengen van de Yin en Yang:
 

Uitleg acupunctuur

Bij acupunctuur worden dunne naalden gebruikt die op bepaalde plekken in het lichaam worden gestoken. Hierdoor worden prikkels veroorzaakt in de huid en in de dieper gelegen delen, soms tot wel tien centimeter diep. De behandeling wordt uitgevoerd door een geoefende acupuncturist. Het is een behandelmethode die erg effectief is bij stress, pijn en verslaving, maar ook bij andere problemen zoals overgewicht, psychische problemen etc. In feite kan acupunctuur overal op toegepast worden, zowel bij de mens als bij dieren. Bij de moderne acupunctuur word bovendien ook gebruik gemaakt van een lage wisselstroom die via de naalden word toegediend.
 

Oorsprong

De chinezen gebruiken deze methode al heel lang als alternatieve geneeswijze. Het lichaam bevat bepaalde punten die verbonden zijn door denkbeeldige lijnen, meridianen genoemd. In de meridianen circuleert de levensenergie. Deze energie kent twee aspecten, Yin en Yang. Op de meridianen liggen ongeveer 950 punten, die verbonden zijn aan de twaalf organen.
 

Vijf-elementenleer

De gedachte gaat ervan uit dat het lichaam is opgebouwd uit vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. Elk element staat verbonden aan enkele organen.
 

• Hout: lever en galblaas
• Vuur: hart, dunne darm en de twee functies driewarmers en seksualiteit.
• Aarde: milt en maag
• Metaal: dikke darm en longen
• Water: blaas en nieren. Verstoring van een element betekent ook verstoring van het daaraan gekoppelde orgaan.


Yin en Yang is evenwicht, en een verstoring is dus geen Yin en Yang. Met acupunctuur wordt geprobeerd de Yin en Yang weer terug te brengen, zodat de energie weer kan stromen.
 

Behandeling

Acupunctuur wordt bij diverse ziekten en aandoeningen toegepast. Klachten als vermoeidheid en hoofdpijn, die vaak wel voorkomen tijdens het stoppen met roken, zullen bij een behandeling met acupunctuur niet of nauwelijks voorkomen.

Acupunctuur word ook toegepast bij kinderen vanaf de leeftijd van slechts 6 weken oud. Vaak worden voor hele kleine handjes wel lasernaalden gebruikt. Dit gebeurt met behulp van laserlicht, dat op bepaalde acupunctuurpunten word gericht en zo hetzelfde werkt als de naalden. Allerhande klachten kunnen hiermee bij kinderen worden behandeld, zoals eczeem, huilbaby's, slaapproblemen etc.

Wij maken vaak gebruik van een combinatie van laseracupunctuur en traditionele acupunctuur, dit zal naar gelang de klacht en de ontwikkeling van de behandeling verschillen.
 

Veilig

Over de veiligheid van acupunctuur hoeft men zich niet druk te maken: indien uitgevoerd door een deskundig iemand, is dit een volledige veilige behandelmethode. Wel moet men er zeker van zijn dat het een deskundig iemand betreft. Iemand die er zomaar "wat op los prikt" zal schade kunnen toebrengen en bovendien niet de essentiële acupunctuurpunten weten te vinden. Hierdoor is de behandeling volkomen nutteloos. Het is dus niet een kwestie van wat naalden erin steken, maar het vereist nauwkeurigheid en deskundigheid. De naalden zijn zo gemaakt, dat ze het weefsel opzij duwen en daardoor weinig beschadigen. De naalden dienen wel steriel te zijn.